馬上註冊  |  找回密碼

SAY討論區

查看: 3018|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

再見我的初戀......... 一D珍貴既回憶 [複製鏈接]

樓主
今日收到NIKI既电话,响电话入边距同我讲话打算今年3月结婚勒~~~当我聽到後其实好瞪距开心架,但系内心又突然觉得有一種好失落既感觉,点解呢?其实NIKI系我既初恋女朋友.我地以前系读同一间中学既!果阵时既我地仲好细,都5知乜叫做拍拖,更加5知乜叫做爱情.以为拖下手仔甘就会一世.果阵虽然好幼稚,好天真,但系同距一齐既4年真系好难忘,有甜既,有酸既,仲有苦同辣既.呢D一点一滴甘珍贵既记忆,仲偶然会响我既脑海入边钩起我当年果種心动既感觉.

其实我地之间有好多令我难忘既事发生架.记得有一次我老豆同妈咪去咗旅遊,屋K得翻我一个窝,我又5小心整亲隻手,甘NIKI米陪我去睇医生咯.睇完医生都差5多7点勒~~我米霖住同距出去食饭咯,点知距话上我屋K煮饭比我食.我心霖 你幾时学识煮饭我都5知既  跟住经过一轮激烈既讨论後,得出既结论系 买餸去我度煮饭仔 买完餸之後我已经觉得有D5妥勒!!!!因为距净系买咗D菜心,鸡蛋同一合 明记叉烧 .

上到我屋K问完我D米放响边之後就趕咗我出厨房仲声大大甘同我讲:

本小姐今日亲自下厨,一切闲杂人等出去等食

大约一个钟头後(果时已经9点幾)我已经由肚饿变到麻木咗好似尊佛甘坐响张梳发度.先聽到女王有命令传落泥话开饭.我见到枱度有三样野,分别系 上汤浸菜心   明记叉烧 仲有碟5知算系煎定炒既蛋.甘都算勒!!当我打开个饭煲霖住装饭既时候发现煲入边既居然系D幹米!!!!! 何为幹米呢?原来E位大小姐竟然5知道煮饭要落米水既!!!仲未完啊~~~D菜心同蛋系甜既!!! 原来我地既NIKI姐盐同糖都5识分架!!!当我霖住放弃枱面既食物打算叫外卖既时候,NIKI大声叫我个名然後讲:

你快D坐翻埋泥,同我食曬距啊!!!如果5系你5洗旨意我会再睬你啊

我知道女王陛下讲得出做得到架!!!所以我唯有无奈甘坐翻埋去,霖住是但食两啖之後距会放过我啦!!我準备食既时候NIKI又坐咗埋泥仲先过我食咗两啖,眼角度留住幾滴眼泪同我讲:

我知道呢D野好难食,但系呢次系我第一次煮饭吖!! 人地第一次煮比你食既野你都5好好珍惜架!!你知5知睇住自己中意既人食自己煮既野果種感觉系好温馨同好SWEET架!你都5识得珍惜人地既心意既

讲完就喊咗出泥勒~~眼泪果然系女人最好既武器!!虽然我好似无乜做错到,但系果一刹那我简直觉得自己系个千古罪人!!跟住我马上以连扒带吞既速度开始消灭果碟糖水菜心同古怪煎蛋,一边食仲要一边叫:

好好食啊!!哇正!!无得顶啊

NIKI见到我甘先有翻D笑容同我讲:

食慢D啦,傻佬!!小心啃亲啊!! 5洗讲大话哄我开心勒!!

如果~~~~我系话如果时间可以永远停留响呢一刻,一样甘SWEET,甘温馨你话有幾好呢?仲有我系无讲大话哄NIKI架,虽然呢餐饭5系好味既一餐,但系系我甘大个仔觉得最好食既一餐,如果可以我5介意日日都食糖水菜心同古怪煎蛋架

我同NIKI之间仲有好多好多你估5到既事,包括第二次去我屋K煮饭搞到我厨房火灾,行街5小心叉咗隻脚落坑渠等等菲而所思既事!!!但系最难忘既都系呢件,甘多年来我都记得甘清楚,就好似琴日发生甘,一样都系甘温馨,甘SWEET!!有时侯真系好懷念以前果種甘天真烂漫,无忧无虑既日子架~~ 可惜大约5年前一次严重既误会导致我地最终都系分手收场!!!

之後我地一直都无见过面勒~~直到2年前一次偶然既機会我地再见翻面.感觉上NIKI变咗,变得成熟同温柔咗!!过次见面距霖走前留低咗个新电话NO.比我仲同我讲:

我地永远都系F泥架,得闲多D比电话我啦

SO 近两年我得闲就会比电话距,从电话裡边得知距而傢既男朋友(或者应该叫未婚夫) 好锡距,对距同距D屋K人都好好,虽然我5识得距男朋友,但系从距肯定既语氣同我既感觉上呢个人应该会比到幸福NIKI既!!但系我又会霖如果5系当年既误会比幸福NIKI既会5会应该系我呢?点都好啦!!我响E度衷心祝福NIKI希望距可以稳到距既幸福同将来啦!!

好多谢有毅力同内性體到呢度既朋友仔!!多谢你同我一齐分享一段甘难忘既往事!!我霖你地同我一样会祝福NIKI既系米?所以我想你地都一齐同我祝福呢个响我新裡边永远都甘特别既女仔啦~~~
分享分享0 收藏收藏0 讚好讚好0 Unlike!Unlike!0 分享 傳送 邀請

No.1回覆者
這論壇不錯

跟尾2
有些帖子,真的不錯