SAY討論區

標題: 其實係咪一定要畫公仔畫出腸?? [打印本頁]

作者: 科妮    時間: 2012-3-12 17:57:14     標題: 其實係咪一定要畫公仔畫出腸??

其實有陣時兩個人之間係需要磨合,咁其實係咪需要所有野都畫公仔畫出腸,有陣時可以暗示左出黎,但係點解都好似唔多明咁WO~@@""
但係當畫公仔畫出腸個陣,就好易一發不可收拾,咁其實到底講定唔講,明示定暗示好呀?????

作者: 萬歲爺    時間: 2012-3-12 18:29:39

男人最怕D女人成日唔出聲,玩暗示,阿姐呀~我唔識讀心術,唔知妳諗乜o架!
作者: 科妮    時間: 2012-3-12 18:38:58

如果係大約咁講講,但未到重點都唔ok?
作者: 萬歲爺    時間: 2012-3-12 18:48:11

科妮 發表於 2012-3-12 18:38
如果係大約咁講講,但未到重點都唔ok?

............即係要好聰明至做得妳男友?
作者: 女皇紀    時間: 2012-3-12 19:13:48

以前我都會怨點解對方唔明,覺得夠用心應該就會了解我唔開心d咩 但耐左你會發現有咩都羅出黎傾,兩個人一齊有商有量先真正解決到件事同真心交到心:)
作者: 科妮    時間: 2012-3-12 19:16:36

萬歲爺 發表於 2012-3-12 18:48
............即係要好聰明至做得妳男友?

咁又唔係

作者: 科妮    時間: 2012-3-12 19:19:34

女皇紀 發表於 2012-3-12 19:13
以前我都會怨點解對方唔明,覺得夠用心應該就會了解我唔開心d咩 但耐左你會發現有咩都羅出黎傾,兩個人一齊 ...

嗯,我以前都係會咁,但係而家講完都希望佢會明,會唔會我講得複雜左呢?

作者: 女皇紀    時間: 2012-3-12 20:16:37

男人好單線條,最好簡單直接話佢聽你想點...
作者: 科妮    時間: 2012-3-12 20:20:58

已經好努力....=3="但係都好似差點點~~~
作者: 女皇紀    時間: 2012-3-12 20:51:21

比d時間啦,我仔都生埋咪又係咁{:3_55:}
始終都係兩個人,要磨合點都要時間既 ,,perfect match 邊有咁易搵到 XD
作者: 萬歲爺    時間: 2012-3-12 20:58:51

女皇紀 發表於 2012-3-12 20:16
男人好單線條,最好簡單直接話佢聽你想點...

咩叫男人好單線條呢?
作者: 女皇紀    時間: 2012-3-12 21:47:03

萬歲爺 發表於 2012-3-12 20:58
咩叫男人好單線條呢?

其實我係咪應該打粗線條先岩?XDDDDD
作者: 科妮    時間: 2012-3-12 22:51:34

咁又係~~嗯~~我會努力架啦~
作者: freeangel    時間: 2012-3-14 10:44:30

溝通技巧好重要,同樣一句說話用唔同表情,唔同語氣會有很大分別,表達自己,用輕描淡寫方式,看他反應再決定怎樣溝通下去。
作者: 科妮    時間: 2012-3-14 11:31:56

可能本身佢比較文靜~同埋專注做野~~唔多了解女人~
都係好事黎GE~~蠢蠢地~唔會偷食~

歡迎光臨 SAY討論區 (http://say.go2tutor.com/) Powered by Discuz! X2