雄獅 發表於 2013-12-27 23:01:01

[原創]《豺狼梁過聖誕》(寄:《The Twelve Days of Christmas》)

《豺狼梁過聖誕》
原曲:《The Twelve Days of Christmas》
改詞:Tommy Shek

豺狼梁過聖誕,問我要尐乜嘢好?
我說請你收工咯!

錢唔願派……但我說請你收工咯!

牌唔願發,錢唔願派……但我說請你收工咯!

官唔問責,牌唔願發,錢唔願派……但我說請你收工咯!

豺狼梁過聖誕,問我要尐乜嘢好?咪玩謝我!
只要我扮盲,不停讚,不再亂彈,但我說請你收工咯!

豺狼梁過聖誕,問我要尐乜嘢好?騷仍舊照做……咪玩謝我!

官僚極霸道,騷仍舊照做……咪玩謝我!

西環丟路姆,官僚極霸道,騷仍舊照做……咪玩謝我!

蛋頭贈五毛,西環丟路姆,官僚極霸道,騷仍舊照做……咪玩謝我!

劏房戶呻窮,蛋頭贈五毛,西環丟路姆,官僚極霸道,騷仍舊照做……咪玩謝我!

綜援被濫用,劏房戶呻窮,蛋頭贈五毛,西環丟路姆,官僚極霸道,騷仍舊照做……咪玩謝我!

支蝗大懶蟲,綜援被濫用,劏房戶呻窮,蛋頭贈五毛,西環丟路姆,官僚極霸道,騷仍舊照做……咪玩謝我!

easonchan 發表於 2013-12-28 01:27:42

既然來了,就留個腳印

coffyma 發表於 2013-12-28 02:44:16

不錯不錯,我喜歡看  

kinh9999 發表於 2013-12-28 04:12:44

我等你喲

kensiu123 發表於 2013-12-28 05:28:24

長時間沒來看了 ~~

hkgordan 發表於 2013-12-28 07:00:40

支持你一下下。。

tamyc002 發表於 2013-12-28 08:01:50

努力,努力,再努力!!!!!!

北極蝦 發表於 2013-12-28 10:04:55

人氣還要再提高

madbull_zxr750 發表於 2013-12-28 11:56:24

不錯,看看。

madbull_zxr750 發表於 2013-12-28 14:47:10

這論壇不錯,我會跟我好友分享
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: [原創]《豺狼梁過聖誕》(寄:《The Twelve Days of Christmas》)